הגן הלאומי עין עבדת, מסלול נוח, מים ומדבר הכל בחבילה אחת!
הגן הלאומי עין עבדת ממוקם בהר הנגב, באמצע המדבר, ובכל זאת הוא מציע שפע של מים, קניון טבעי יפהיפה ומיוחד, ואפשרות לטיול משפחתי מהנה, בשבת או בימי חול.
עין עבדת
מקור הנביעה של עין עבדת הוא מעין שנובע בקצה רמת עבדת, במקום בו הנחל יוצר קניון צר ועמוק בסלע הלבן. נביעת המעין יוצרת נחל, מפל ובריכות, המושכים למקום בעלי חיים רבים המחפשים מים במדבר, וגדות הנחל מעוטרים בצמחייה רבה. הבדלי הגובה במקום יצרו מצוק עצום הנקרא "מצוק הצינים", והמסלול כולו זרוע מפלים יבשים, שנוצרו כתוצאה מהבדלי גבהים.
הולכים לטייל
מסלול הטיול בעין עבדת אורך כשלוש שעות והוא מתאים לכל המשפחה. המסלול תוכנן כך שלא יפגע בנוף ובבעלי החיים. המסלול הוא טיפוס במעלה הנחל, כולל טיפוס בסולמות ברזל המחוברים למצוק בדרך. כדאי לדאוג לנהג שיביא את הרכב לחלקו העליון של הנחל, או ללכת רק עד בריכות עין מעריף, בתחתית המפל, ולשוב באותה דרך אל החניון. אין לעשות את המסלול מלמעלה למטה והירידה בסולמות אסורה.
נקודות נוספות:
- מכיוון שמדובר במקור המים היחיד של בעלי החיים באיזור, הוגבלו שעות הביקור במקום. אנא כבדו את ההוראות, הקפידו על הנקיון וצאו מהמקום בזמן הנקוב.
- ניתן לבקר בגן הלאומי עין עבדת בכל עונות השנה. בתקופות גשומות כדאי להימנע מהביקור מחשש לשטפונות. בקיץ כדאי להתחיל את המסלול בשעה 8:00 בבוקר ולהימנע מטיול בשעות החמות. בשעות הבוקר המוקדמות יש סיכויים גדולים יותר לפגוש יעלים במהלך הטיול.
- עין עבדת הוא אזור קינון של נשרים וכחלק מהניסיון לשקם את אוכלוסיית הנשרים בנגב, הנמצאת על סף הכחדה בעקבות נזקי האדם, ישנה במקום נקודת האכלה לנשרים. מבקרי המקום מתבקשים לשמור על השקט.
איך מגיעים?
הכניסה לגן הלאומי עין עבדת היא מכביש 40, בין באר שבע למצפה רמון, בסמוך למדרשת בן גוריון. הכניסה היא באותה כניסה של המדרשה, ולפני שער המדרשה ישנו שילוט המכוון ימינה, לשער התחתון של הגן הלאומי עין עבדת. הכניסה לשער העליון של הגן היא כחמישה ק"מ בהמשך הכביש.